SPREKERS

Dirk Groot Zwerfinator 2.jpg

Dirk groot / Zwerfinator

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfaval. En dat niet alleen. Hij registreert het en wijst het bedrijfsleven en de overheid op de impact. Met succes.

“Het probleem met zwerfafval zullen we nooit helemaal kunnen oplossen. Maar met data kunnen we de industrie en overheid sturen, aanjagen en controleren. Noem het helpen.” 

Dirk is vanuit zijn frustratie voor zwerfafval data gaan verzamelen om aan te tonen hoe groot het probleem van zwerfafval eigenlijk is. Hij begon anders tegen de materie aan te kijken en ging op zoek naar andere oplossingen dan de traditionele.

Hij ging vernieuwende campagnes voeren met data en boekte daarmee opmerkelijke resultaten. Hij werd nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw in 2019 en doet inmiddels zwerfafvalonderzoek voor gemeenten en bedrijven. Zelfs de Rijkswaterstaat maakt gebruik van zijn data.

Benieuwd naar zijn verhaal en wil je graag geïnspireerd raken? Meld je dan nu gratis aan voor het event!

ELine Bobbe / tricup

Hoe lossen we nu voor eens en altijd het dilemma van de miljarden koffiebekers op? Wat zijn de grootste succesfactoren? 

 

Mijn naam is Eline Bobbe, ontwerper van Tricup, de kartonnen driehoeksbeker! Een cradle to cradle levenscyclus met een duurzame winst voor elke partner. 

 

Met het toepassen van Tricup in de take-awaymarkt en de kantoren/bedrijven markt zorgen we onder andere voor een nieuwe recyclebare afval stroom, naar schatting rond 80 % minder CO2 uitstoot en vermindering van verspreiding van zwerfafval. 

 

Wil je alle 8 succesfactoren horen van Tricup kom dan 8 juni naar de Dag van de Duurzame Verpakking! Meld je dan hier gratis aan!

Eline Bobbe.heic

Vivian selen / ktba

Vivian Selen; senior consultant, trainer en voedselcontactmaterialenspecialist bij KTBA. Altijd al meer willen weten over wetgeving rondom (duurzame of recyclebare) verpakkingen? Dan ben je bij Vivian op het juiste adres!

Bij het verpakken van een product of levensmiddel zijn veel verschillende aspecten van belang voor de product- en voedselveiligheid. KTBA heeft samen met Het kennisinstituut Duurzaam Verpakken voor voedsel- en verpakkingsbedrijven hierover een dossier opgesteld. Een aantal onderwerpen uit het dossier zullen tevens aangehaald worden.

Na afloop van alle sprekers hebben jullie ook nog de kans een bezoek te brengen aan de stand van KTBA om jullie verdere vragen te stellen!

Vivian Selen.jpg